Visit Lappajärvi

Kotiseutukahvit ja kotiseutukeskustelu

Suomen Kotiseutuliitto viettää tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuotta 2024 vietetään kaikkien kotiseutujen juhlana. Lappajärvi-seura on Kotiseutuliiton jäsenyhteisö ja osallistuu juhlavuoteen järjestämällä kotiseutukahvit sunnuntaina 26.5. Lappajärven museolla. Samana viikonloppuna kotiseutukahveja juodaan yhdessä yli sadalla paikkakunnalla.

Lappajärven museolla käydään kahvittelun ohella myös kotiseutukeskustelua Lappajärvestä kotiseutuna ja kotiseutujen merkityksestä. Keskustelemassa ovat kirjailija Antti Tuuri, lappajärveläisjuuriset Kari Melleri ja Pekka Peltola sekä Lappajärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Ville Ala-aho. Musiikkia esittää Antti Purola. Hän esittää säveltämänsä Lappajärvi sarjan: Balladi Veanteen syväykselle, Tango lappajärvi ja Itäkylä.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Kotiseutuliitto perustettiin Tammelassa ensimmäisillä Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä 25. toukokuuta 1949. Suomalainen kotiseutuliike on kuitenkin vielä vanhempi: ensimmäinen kotiseutuyhdistys sai alkunsa Lohjalla vuonna 1894, siis 130 vuotta sitten.

Lappajärvi-seura on Kotiseutuliittoa hieman vanhempi, 77-vuotias. Se on perustettu 25.3.1947.

Rakkaudesta kotiseutuun – rakkaudesta Lappajärveen!

Tapahtuman hinta

Tapahtumanjärjestäjä

Lappajärvi-seura
0505378071
tuijaelise@gmail.com

Paikka

Lappajärven museo

Osoite

Kotiahonkuja 9
Scroll to Top